torsdag 27. februar 2014

Babyjakke: RosettDet var hos Monstermønster jeg så denne jakka første gangen. 
Det vil si; jeg oppdaget den da. Det viste seg jo at jeg hadde faktisk det mønterheftet denne jakka var i (Dalegarn BABY høst 2000) fra før. Men Merete, alias Monstermønster, kunne ikke hatt mer rett i at framstillinga i mønsterheftet ikke er akkurat flatterende. Der er det nemlig en kjempekrage som ødelegger litt for det enkle, men flotte mønsteret.
Jeg fant igjen en pose med gul babyull jeg har hatt liggende en stund. Har egentlig ikke hatt så varme følelser for gult, kjøpte sikkert garnet på salg en gang... Men NÅ liker jeg gult! Jeg startet etter oppskrifta, men er litt rastløs, så jeg rekte opp igjen, gikk over til tjukkere pinner og dobbelt garn. Jeg bare regnet meg fram til et maskeantall som var delelig med mønsteret og fant et forholdstall slik at resten av delene skulle harmonere proporsjonalt.
Jeg bomma kanskje litt på knappehullene. 8 knapper er nok litt i overkant på ei så lita jakke. Og det er vel ingen tvil om at den er finere når man strikker med tynt garn og tynne pinner, men jeg ble fornøyd allikevel.


Jakka skal være barselgave til ei studievenninne 
som venter sitt første barn nå i vår!

3 kommentarer:

  1. Deilig farge. Så mange fine inne hos oss innlegg

    SvarSlett
  2. Den ble superfin i oppskalert versjon! Et friskt pust med det gule!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...