tirsdag 17. februar 2015

Pesto"kake"

En elev fortalte meg om Nutellakake og viste meg bilder og framgangsmåte fra denne bloggen. Jeg ble fristet, men tenkte det måtte være lurere å lage noe litt mer sunt...

Først laget jeg en gjærdeig slik jeg pleier (grov pizzadeig, etc). Jeg bare slumper, men ca 6 dl væske til denne deigen?
Etter heving til dobbelt størrelse, tok jeg deigen ut av bakebollen og delte den i fire
Alle delene ble kjevlet ut, og da var det smart med sånt bakeunderlag, for da fikk jeg alle like store!

Jeg smurte på pesto og strødde et lag med revet ost på hvert lag, utenom på toppen.


Da alle delene lå oppå hverandre med fyll i mellom, satte jeg en kopp midt oppå.

Utfra koppen skar jeg "kaka" i 16 like store biter.

Nå kan man tenke seg at to og to fliker hører sammen. Den til venstre vris to runder mot venstre og den til høyre vris to runder mot høyre.

De to flikene festes deretter sammen.


Slik ser den ut før den settes i ovnen på ca 200 grader.

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Så fin! Ser kjempegod ut!
    Kom til å tenke på at tomat-og hvitløksausen fra spiraltoastbrødet i Storgata sikkert også hadde funka. Nam! Sikkert supergodt til suppe eller som turmat!
    Takk for tips!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...