onsdag 23. oktober 2013

inne hos oss: stuekroken

...eller finstua som ungene kaller det.
Det er ikke fordi den er så veldig fin egentlig, men vi sitter ikke der så mye sånn til daglig. Den henger sammen med både spisestue og kjøkken i en vinkel i en åpen løsning, så det er absolutt ikke en "finstue" vi bare åpner opp i jula eller noe sånt. Vi oppholder oss bare mest ved spisebordet. (også har vi ikke tv'n der)
Ingen ensarta stil her altså. Litt gammelt, litt nytt, endel brunt, endel kvitt, endel farger og en del personlige ting.


Må alltid ha strikketøyet tilgjengelig.
Det flotte røde ullteppet som henger over sofaen fikk vi i bryllupsgave av venninna mi: ho har laga det sjøl!

Stuebordet er robust. Vi har laga det sjøl, men utgangspunkt i bordplata på det gamle stuebordet. Bein og ramme rundt i 4"4".Vi elsker bøker!
Mange har vi på stua, en hel del har vi i trappa, ungene har hver sine bokhyller, og både kjellerstua og syrommet har bøker i hyllene sine.
Vi har også mange spill (mange flere enn de som ligger på toppen av hylla...)Det er kanskje verken ryddig eller stilfullt med slike overfylte hyller, men jeg liker det. Jeg liker å kunne gå å slå opp i en fysisk bok når vi lurer på noe, ikke bare google det... 


Denne "grumlingen" er en marionette jeg har laga sjøl. Den er ganske massiv, nesten 70 cm høy, og har sin egen nisje i bokhylla. Det tok lang tid å både økse og spikke den, så den er jeg veldig stolt av.

Pianoet er kjøpt brukt. Har en romantisk tanke om koselige sang- og musikkstunder sammen med hele familien, men sannheten er at ingen av oss er særlig musikalske og ingen kan å spille... 
Den gule dukkevogna lagde "oldebesten" til mannen min si tante, så den er vel ca 60 år gammel - og kjempefin!
Den gule skobildet har jeg malt sjøl.1 kommentar:

  1. Haha, et piano selv om ingen kan å spille, I love it! :) For ei dame du er altså :) Jeg har våte drømmer om sånne bokhyller her i stua. Mannen drømmer om utstoppede dyr. Vi får se hvor vi ender opp.. ;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...